BORSODGESZT

Tóth Lajos Zoltán
polgármester 

Archívum 2015

FALUKARÁCSONY BORSODGESZTEN KÉPEK
2015. december 20

2015. december 20-án, Borsodgeszt Községi Önkormányzat szervezésében az idén is együtt ünnepelték a kultúrházban a Falukarácsonyt. A hivatal dolgozóinak és a falu önkénteseinek közreműködésével karácsonyi fényekben és díszekben pompázott az épület és nagyon finom karácsonyi süteményekkel, terített asztalokkal fogadták az ünnepségre érkező gesztieket. Az ünneplőket Tóth Lajos Zoltán polgármester ünnepi köszöntővel fogadta. Beszédében megköszönte a gesztieknek, hogy eljöttek, és együtt ünnepelhetnek, külön köszönetet mondott a képviselő-testület tagjainak az egész éves segítő munkájukért, megköszönte a fellépők és felkészítőjük munkáját is, majd a községi önkormányzat képviselő testülete nevében szeretetben, békességben áldott karácsonyt és örömökben gazdag új esztendőt kívánt. A közös ünnepléshez mindenkinek jó szórakozást, kellemes időtöltést, majd a vacsorához jó étvégyat kívánt. Az ünnepi vacsorára a testület házias sült hurkát- és kolbászt, forró teát, forraltbort kínált. Az ünnepi műsorban közreműködtek a geszti gyerekek, majd megérkezett a Számadó Zenekar akik a közös vacsora alatt -és azt követően is nagyon hangulatos estet varázsoltak a geszti Falukarácsonyra.

 

FALUKARÁCSONY BORSODGESZTEN 2015. december 20. 16 óra
2015. december 14.

IDŐSEK NAPJA BORSODGESZTEN 2015. október 16. -Képgaléria
2015. október 16.

Idősek napjának megünneplésére hívta a borsodgeszti önkormányzat a település mintegy 89, 60 év feletti lakosát.
A kultúrházban ajándékkal fogadták a vendégeket, majd kedves műsorral, ünnepi vacsorával és hangulatos zenével szórakoztatták a vendégeket. A meghívást elfogadva közel 50 szépkorú jelent meg személyesen is a kultúrházban, hogy a szürke hétköznapok után a kortársakkal, a település vezetőivel, az önkormányzat munkatársaival és a segítő önkéntesekkel együtt egy kellemes péntek délutánt töltsenek el együtt. A vendégeket Tóth Lajos Zoltán polgármester köszöntötte, majd a vattai Tündérkert nagycsoportos óvodásai kedves műsorukkal mosolyt csaltak a nagyik arcára. Báthori Lóránt citera muzsikával, a bükkábrányi Nefelejcs Néptáncsoport pedig Moldvai táncokkal szórakoztatták a vendégeket. A község lakossága nevében Tóth Lajos polgármester egy-egy szép virágcsokorral köszöntötte Borsodgeszt legeidősebb hölgy ( Boncsér Ernőné 89 éves) és a legidősebb férfi (Torma Lajos 89) lakóját. Afiatalok műsora után a szépkorúak 3 tagja ( Nagy Elemérné, Kmeth Jolán és Nagy Károlyné) kedves verssel lepték meg a kortársaikat.
Az ünnepi műsor után ünnepi vacsorával látta vendégül az önkormányzat a szépkorúakat, akik pedig nem tudtak eljönni az ünnepségre, azoknak az Idősek Otthonába, illetve a saját otthonukba adták át a vacsorát és az ajándékot. A vacsora után Boncsér és társa vidám zenével szórakoztatta az ünnepség résztvevőit, akik közül a mozgékonyabbak táncra is perdültek. Az ünnepségről, egy jó hangulatú baráti beszélgetés, vidám találkozás, kellemes szórakozás után tértek haza otthonaikba a borsodgeszti szépkorúak. Köszönet az ünnepség megszervezéséért az önkormányzatnak, a lebonyolításban közreműködőknek!

IDŐSEK NAPJA BORSODGESZTEN 2015. október 16.
2015. október 14.

Szeretettel meghívjuk Önt,
hogy ünnepelje velünk az
Idősek napját
2015. október 16-án (pénteken) 16:00-kor a Kultúrházban!
Községünk minden szép korúját szeretettel várjuk!
Borsodgeszt Község Önkormányzata
Programok
Polgármesteri köszöntő
Vattai Tündérkert Óvoda nagycsoportosainak előadása
Néptánc bemutató
Ünnepi vacsora
Zenél Boncsér Gábor és társa

Meghívó 1 oldal 2 oldal 3 oldal

BORSODGESZTI FALUNAP 2015. augusztus 29./KÉPEK
2015. augusztus 30.

BÍRÓ FERENC IPARMŰVÉSZ ALKOTÁSAINAK KIÁLLÍTÁSA/KÉPEK
2015. augusztus 28.

2015. augusztus 28-án (pénteken) 16.30 órakor nyitották meg Borsodgeszten a kultúrházban BÍRÓ FERENC kézműves iparművész "Ha megszólít az anyag" című kiállítását.
A kiállítás Kmeth Jolán képviselővel való telefononos egyeztetést követően tekinthető meg: 06-30-570-37-93
Egyeztetésen kívül megtekinthetől, fixen:
szeptember 5-6. 15:00-tól 18:00-ig,
szeptember 12-13 15:00-től 18:00-ig

Bíró Ferencről»

BORSODGESZTI FALUNAP 2015. augusztus 29-én
2015. augusztus 1

A képekre kattintva a plakátok nagyobban láthatók!

TÁNCHÁZ ÉS FALUSI MULATSÁG BORSODGESZTEN
2015. augusztus 6.

A képre kattintva további részletek olvashatók!
Ide kattintva a plakát további részletei is megismerhetők!

 

NYÁRI TÁBOR BORSODGESZTEN
2015. augusztus 6.

Kedves Szülők, Gyerekek!
A nyári kézműves-táncos táborunk 2015. augusztus 10-15. lesz Borsodgeszten.
A változatos programban délelőttönként gyimesi tánctanítás, délutánonként textilfestés kötözött batik eljárással, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, agyagozás, lovaglás pónin Mariannal és Lóránttal.
Szombaton főzőverseny a III. Harsányi Szürkemarha Fesztiválon vagyis mindenféle, ami időnkbe belefér.
Zenéről, táncról délelőttönként Kati néni és Babinecz Sándor gondoskodik. Esténként táncház a Kultúrházban, pénteken élő zenével, az Agyagbandával. Aki a táncoktatásokon részt vesz, az pénteken délelőtt felléphet velünk a geszti Szivárvány Református Idősek Otthonában.
A részvétel ingyenes.
Szeretettel várjuk a táborba a falu apraját-nagyját.

A budapesti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakos diákjai és Juhász Katalin

 

 

 

 

 

 

 

6. FŐZŐFESZTIVÁL BORSODGESZTEN /KÉPEK
2015. június 20.

Kellemes napsütés, vidám zeneszó fogadta a Borsodgeszti Községi Önkormányzat szervezésében megrendezésre került 6. Főzőfesztiválra érkező vendégeket a focipályán 2015. június 20-án reggel. A folyamatosan érkező csapatokat Tóth Lajos Zoltán polgármester, a képviselő testület tagjai és a helyi önkéntesek fogadták, akik segítkeztek a fõzõhelyek felszereléseinek szállításában, telepítésében. A főzőcsapatokat az önkormányzat nevében Tóth Lajos Zoltán polgármester köszöntötte és hivatalosan is megnyitotta a főzőverseny, majd bemutatta a zsűrit: A zsűri munkáját szakmai oldalról Poráczki András, Ivánkai Péter, borsodgeszt képviseletében pedig Kmeth Jolán látta el, akik az előkészületi munkáktól az elkészített ételek kóstolásáig folyamatosan figyelemmel kísérték a főzőversenyt. A versenyen mintegy 19 összeszokott versenyző csapat vidám hangulatban gyakorlott munkaszervezéssel, hozzáértően kezdte meg a sütést, főzést. A bográcsokban készültek a gulyások, marhalábszár, vad-és sertés pörköltek, tárkonyos, tejszínes levesek, a tárcsákon elõször a reggelihez a virslik, szalonnák, majd a húsok, tócsnik sültek, de voltak akik csukával is próbálkoztak. A délelőtt folyamatán a volt orvosi rendelőbe szállították a házi süteménysütő versenyre is a mutatósnál, mutatósabb sós, édes sütgeményeket, tortákat. A rendkívül jó hangulatban mulatozók kedvét még a 11 órakor érkező nyári zápor sem vette el., így esőkabátba öltözve, ernyőt kézbentartva, de folytatták a munkát. Sőt voltak akik az eső ellenére is, csupán rövid pólóban futkározott a versenyhelyszinek között, de minden csapat befejezte a versenymunkáját. A főzőversenyre ellátogatott Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterhelyettese, a terület Országgyűlési képviselője. A főzőverseny és a süteménysütő verseny eredményét már az esõ elállta után kicsit frissebb levegőben hirdették ki. Az ereményeket Poráczki András, a zsűri elnöke hirdette ki, míg az értékes díjakat Tóth Lajos Zoltán polgármester adta át a boldog nyerteseknek.
A főzőverseny eredményhirdetése után értékes nyereményekkel tombolasorsolást tartottak, majd beindult a zene, a tánc, a szórakozás, mulatozás, ami másnap reggelig tartott.

 

 

 

© 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.