BORSODGESZT

Tóth Lajos Zoltán
polgármester 

Archívum 2021

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ
2021. december 21.

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ
2021. december 21.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is letölthető!
VÉSZHELYZETI BEJELENTÉS!
.
Veszélyhelyzet alatti ellenőrzött bejelentést a bejelentes@bukkabrany.hu
címen tehet.
Részleteket a 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet tartalmazza.

KÖZLEMÉNYEK
2021. október 13.

Közlemény körzeti erdőtervezési eljárás megindításáról *pdf
Dél-Borsodi erdőtervezési körzet erdőtervezési eljárás megindítása *pdf

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT
2021. október 13.

IDŐSEK NAPI KÖSZÖNTŐ
2021. szeptember 30.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is letölthető!

Csillagok Borsodgeszt körül
2021. szeptember 23.


Képgaléria ( A képeket Fónyad Csaba készítette )

2021. szeptember 11-én rendezett "Csillagok Borsodgeszt körül" öt szomszédos falu hírességeit érintő műsorunk csillagai: Szemere Bertalan, dr. Barsi Ernő, Padányi Viktor, Gárdonyi Géza, Eötvös József, Lajta László, Cseh Károly és Barczi Lajosné. Az előadó csillagok pedig a képeken láthatók.

MEGHÍVÓ KÖNYVTÁRI ESTRE
2021. szeptember 05.

A borsodgeszti "Könyvtári esték" sorozatban 2021. szeptember 11-én, szombaton este 6 órakor tartjuk a Meghívó szerinti következő rendezvényünket, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a vendégeket.

A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

XI. Borsodgeszti Falunap
2021. augusztus 31.

Képgaléria, Fotó: Mezővári Attila

Fergeteges hangulatú falunapot rendezett Borsodgeszt Község Önkormányzata 2021. augusztus 29-én, vasárnap Borsodgeszten. A faluközpontban felállított nagyszinpad , vele szemben óriás sátorok, asztalok, padok várták a rendezvényre érkező gesztieket és a meghívott vendégeket.
Már koradélelőtt rotyogott a pörkölt, főtt a tarhonya a kultúrház melletti üstökben, melyből megebédeltettek minden vendéget. A téren és a tér melletti utcában vásárosok kínálták portékáikat, büfés, vattacukros és hamburgeres is biztosította a folyamatos vendégellátást.
Ebéd után Szűcs Béla műsorvezető megnyitotta a rendezvényt, majd Tóth Lajos Zoltán polgármester úr köszöntötte a vendégeket. Ünnepi beszédet mondott: Tállai András a PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM MINISZTERHELYETTESE, PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁR, ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ
A köszöntők után megkezdődtek a színpadon a kulturális programok. Az elsőként fellépő SLÁGER TIBÓ mulatós nótáival máris a színpad elé csábította a gesztieket, akik együtt nótáztak a közkedvelt művésszel. A mulatós nóták után stílusváltással a látványos korhű jelmezekben, zenés-táncos-énekes produkciójukkal nyújtottak igényes szórakozást a szinte zsúfolásig megtelt tér vendégeinek a budapesti OPERETT-MUSICAL VOICES TÁRSULAT profi, összeszokott művészei. Aprólékosan kidolgozott koreográfiáiknak, egyedileg felépített produkcióiknak köszönhetően óriási sikert értek el a közönség körében, akik hangos vastapssal jutalmazták a művészek teljesítményét. A budapesti sztárcsapat után a Mezőkövesdről érkezett MATYÓ NÉPTÁNCEGYÜTTES adott műsort,majd ismét a mulatozásé volt a főszerep. A színpad előtti szabad területen tapsoló, táncoló közönség együtt nótázott KACZOR FERIVEL, a helyi közönség egyik kedvenc művészével. A zenés programok mellett a tér melleti kis utcában a kicsit hűvös idő ellenére is közel 100 gyerek élvezte a habpartyt. A kicsiket nem zavarta a borús égbolt, a lengedező szellő,ők nagyon várták a tűzoltókat, és önfeledten kacagtak, táncoltak, lubickoltak a habokban. Közben a színpadon értékes nyereményekkel tombolasorsolás zajlott, míg a háttérben megkezde a beszerelést a rendezvény várvavárt szátvendége az APOSTOL EGYÜTTES, akik élő koncertjére a szomszédos településekről is érkeztek vendégek.

A koncerten végül is több százan tomboltak, több ismert APOSTOL slágert együtt énekeltek az együttessel, így fergeteges bulihangulatban szórakoztak a geszti falunap vendégei.
Köszönet a fergeteges hangulatú falunapért, a sok ismert sztárvendég fellépőkért az önkormányzat képviselő-testületének, munkatársaiknak, a segítőiknek és a támogatóknak.

MEGHÍVÓ FALUNAPRA
2021. augusztus 22.

A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

TÁKÉKOZTATÓ
2021. június 08.

A képre kattintva a tájékoztató nagyobban is letölthető!

Életmű díj
2021. június 2.


Képgaléria, Fotó: Fónyad Csaba

A 10 év óta településünkön lakó és munkálkodó kutató Kmeth Jolán eddigi néprajzi munkássága elismeréseként Sebestyén Gyula emlékérem kitüntetésben részesült. A díjat dr. Bodó Sándor a Magyar Néprajzi Társaság elnöke 2021. május 26-án adta át. Gratulálunk a kitüntetettnek és sok sikert kívánunk további munkájához.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

 

 

© 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.