BORSODGESZT

Tóth Lajos Zoltán
polgármester 

Archívum 2017

FALUKARÁCSONY BORSODGESZTEN /Képek
2017. december 16.

2017.december 16-án, Borsodgeszt Községi Önkormányzat szervezésében az idén is együtt ünnepelték a kultúrházban a Falukarácsonyt. Az önkormányzat dolgozóinak, a testületi tagoknak és a falu önkénteseinek közreműködésével karácsonyi fényekben és díszekben pompázott az épület, és hagyományos karácsonyi süteményekkel, terített asztalokkal fogadták az ünnepségre érkező gesztieket. Az ünneplőket Tóth Lajos Zoltán polgármester ünnepi köszöntővel fogadta. Beszédében emlékeztette az ünneplőket a régi időszak karácsonyára, összehasonlítva a mai rohanások, bevásárlások utáni megfáradt családok karácsonyára. Reményét fejezte ki, hogy a falu közös karácsonya, mint egy nagy család ünnepe mindenkinek kedves emlék marad. Köszöntőjét Vass Albert karácsonyi versének egy részletével zárta:

Karácsony készül,emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek,
hogy emberek lehessetek!

Az ünnepséget családias ünnepi műsor tette még hangulatosabb, melynek kezdetén
  • Tóth Márk és Tóth Kristóf közreműködésével kivetítőn kísérhették figyelemmel és hallgathatták meg az ünneplők Szabó Gyula előadásában:a Karácsonyi Rege című verset.
  • Pongrácz Zsanett és Bartus Johanna verset mondtak.
  • Báthori Lóránt vattai és borsodgeszti tanítványaival adott egy nagyon színvonalas műsort.
  • Dósa Andrea verset mondott.
  • Boncsér Gábor és barátai karácsonyi hangulatú dallamokat zenéltek és énekeltek.
  • Hajnal Márton: a legifjabb fellépő volt, aki saját zenei kíséretével énekelt.
  • Geszti Asszonykórus Boncsér Gábor és zenekarának kíséretével adták elő ünnepi dalcsokrukat.

Az ünnepi műsor után a testület és az önkéntesek felszolgálták az ünnepi vacsorát: melyben házias sült hurkát- és kolbászt, forró teát, forraltbort kínáltak. Köszönet az önkormányzatnak a kellemes hangulatú szombat délutánért, a varázslatos geszti Falukarácsonyért.


TAK
2017. december 07.

BORSODGESZT TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYVE PDF*

 
IDŐSEK NAPJA BORSODGESZTEN/Képek
2017. november 10.

Borsodgeszt Község Önkormányzatának Képviselőtestülete 2017. november 10-én 15.00 órától Idősek napja alkalmából ünnepi műsorral- és ünnepi vacsorával köszöntötte a borsodgeszti szépkorúakat.
Az ünnepségen megjelent mintegy 70 fő szépkorú vendéget Tóth Lajos Zoltán polgármester köszöntötte. Külön köszöntötte egy-egy csokor virággal Kun Béláné, Torma Lajos és Kovács Gyula 90 éven felüli szépkorúakat, valamennyiüknek további jó egészséget kívánva. A köszöntések után vidám műsorral szórakoztatta vendégeket Dr. Fenyvesi Lóránt és Fenyvesi Gabriella, akik ismert operetteket adtak elő. Az operettek után a HARSÁNYI KÉKNEFELEJCS NÉPDALKÖR, majd a BORSODGESZTI ASSZONYKÓRUS népdalokkal szórakoztatták a vendégeket. Az ünnepi műsor után ünnepi vacsorával látták vendégül a szépkorúakat: csigaleves, sertéspörkölt burgonyával, házias vegyes savanyúsággal, desszertként gesztenypürét, sőt vacsora előtt és után is italokkal kínálták a vendégeket az önkormányzat dolgozói és a segítő önkéntesek. Akik nem jöttek el a rendezvényre, azoknak az önkormányzat a vacsorát és az ajándékot házhoz szállította. A szépkorúaknak az alkalomra az önkormányzat kenyereskosarat ajándékozott, melyben a közelgő karácsonyi ünnepekhez szaloncukrot tettek. Minden szépkorúnak átadták Tálla András országgyűlési képviselő ajándék csokolládéját, aki egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni a rendezvényre, de valamennyi borsodgeszti szépkorúnak jó egészséget kívánt.


MEGHÍVÓ IDŐSEK NAPJÁRA/Meghívó pdf1*pdf2*
2017. november 06.

Borsodgeszt Község Önkormányzat Képviselőtestülete
Szeretettel meghívja Önt
2017. november 10-én (pénteken) 15:00 órai kezdettel a Kultúrházban,
Idősek napja alkalmából megrendezett ünnepi műsorra és vacsorára.
Községünk minden szép korúját szeretettel várjuk!
Programok:
- Tóth Lajos Zoltán Polgármester Úr - köszöntő
- Tállai András Úr parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes országgyűlési képviselő - köszöntő
- Énekes - zenés műsor
- Vacsora

A rendezvényre az Önkormányzat, igény szerint a szállítást biztosítja!


RENDEZVÉNY ARANY JÁNOS ÉV ALKALMÁBÓL
2017. október 20.

Képek a borsodgeszti
CSEH KÁROLY KÖNYVTÁRBAN
2017. október 14-én,17 órakor

az ARANY JÁNOS ÉV ALKALMÁBÓL rendezett megemlékezésről


MEGHÍVÓ
2017. október 05.

MEGHÍVÓ
AZ

2017. OKTÓBER 14-ÉN, SZOMBATON DÉLUTÁN 5 ÓRÁRA

Meghívjuk Önt, kedves családját és ismerőseit
a borsodgeszti
CSEH KÁROLY KÖNYVTÁR
rendezvényére az alábbi programmal:
A Nagyszalontán született
KENÉZ FERENC
József Attila díjas költő vallomása életéről, munkásságáról
Arany János verseket szaval:
Koncz Károly György J. A. díjas előadóművész
Zene: Báthori Lóránt zenész, karmester

Mindenkit szeretettel vár: BORSODGESZT ÖNKORMÁNYZATA


Falu-Város Baráti Találkozó Borsodgeszten/Képek
2017. augusztus 29.
"A képeket készítette: Fónyad Csaba"

"Fónyad Csaba fotókiállítása a Borsodgeszti Kultúrházban szeptember 23-ig megtekinthető telefonos bejelentkezés alapján: Kmeth Jolán 06-30-5703793".


Falu-Város Baráti Találkozó Borsodgeszten
2017. augusztus 25-27.
2017. július 31.

Meghívó


FALU-VÁROS BARÁTI TALÁLKOZÓRA


2017. augusztus 25-27-én

Letölthető pdf*

A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

VIII. Borsodgeszti Főzőfesztivál és Falunap/Képek
2017. július 16.

2017. július 15-én immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Borsodgeszt Község Önkormányzata a Főzőfesztivált, melyet az idén is öszekapcsoltak a Falunapi rendezvényükkel.
A kellemes nyári napsütésben, már kora reggel elkezdődtek a bográcsozás előkészületi munkái a focipálya sátrainál felállított főzősoron. A lelkes barátitársaságokat Tóth Lajos Zoltán polgármester köszöntötte az önkormányzat képviselő testületének tagjaival : Kmeth Jolánnal, Miklósi Krisztiánnal és Kiss Péterrel együtt. Közben bemutatta a főzőfesztivál ételeinek zsűrizésében közreműködőket: Battai Józsefet, a zsűri elnökét, Katona Katát és Miklósi Krisztiánt: a zsűri tagjait. A nyitó köszöntő után megkezdődött a főzőverseny, melyben 3 jategóriában mérhették össze tudásukat a csapatok: leves, húsételek és házi sütemények. A gyakorlott csapatok hamar elkészültek az ételeikkel, melyet a zsűri folyamatosan felügyelt. A kész versenyételeket 13 órakor adták le a csapatok, majd kihirdették az eredményeket és átadták a díjakat, különdíjakat, melyek között volt Tállai András országgyűlési képviselő felajánlása: bogrács, állvánnyal.

Leves Húsétel Édes sütemény Sós sütemény
1. Kanyar Csárda 1. Vattai Jóbarátok Groff Zoltánné Fekete Lászlóné
2. Dögösök 2. Geszti Borosok    
  3. Arany Bogrács    

Sajnos az eredményhirdetést követően elkezdett esni az eső, így a zápor miatt a Daya Dance Tánciskola növendékei a csúszós színpadon nem tudták bemutatni műsorukat. A tánc helyett Balázs Danielle ismert slágerekkel szórakoztatta az esernyő alatt álló vendégeket. Óriási taps fogadta a rendezvény sztárvendégét MÁRIÓ-t, aki harminikájával és dalaival az eső ellenére is a színpad elé csábította a közönséget. Sok tapssal jutalmazták a vendégkörben már jól ismert Zsérci Summás Énekegyüttest, akikkel még a polkgármester is együtt énekelt. A rendezvényre ellátogatott több szomszédos település polgármestere is: Szomolyáról: Guczi István,Vattáról: Korán István Attila, Sályról: Fekete Jánosné, Borsodivánkáról Bogdán József. A hosszas zápor után kisütött a nap, felszáradt a színpad, így a Daya Dance Tánciskolások is bemutatták rövidített produkciójukat. A következő produkcióban szinténa táncé volt a fő szerep: ritmusus zumbát járhattak Ancsával a színpadon és színpad előtt egyaránt. Szerencsére az eső ellenére a vendégek, sőt az édességet, játékokat kínáló vásározók sem tágítottak a rendezvény helyszínéről. Igaz kicsit vizesen, de kitartottak a focipályán. Sőt a segítők és a szakács szorgos kezének köszönhetően több üstben estére még a vacsorát is meg tudták főzni, amivel az önkormányzat megvendégelte a rendezvényre kilátogatókat. Mintegy 300 fő részére főztek nagyon ízletes bográcsgulyást, melyet jóízűen fogyasztottak el a vendégek. A vacsora közben nagyon jó hangulatott teremtett az Abasári Kórus, akik ismert katonadalokkal szórakoztatták a közönséget. A rendezvény zárásaként hajnalig húzta a talpalávalót Rosenthal Péter a bulizó gesztieknek.


VIII. Borsodgeszti Főzőfesztivál és Falunap
2017. július 06.
A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERI FELHÍVÁS!/letölthető pdf*
2017. június 09.

LAKOSSÁGI ÉS PARTNERI
FELHÍVÁS
A Településképi Arculati Kézikönyv és Rendelet rendelet készítésének előzetes tájékoztatási szakaszához
.

Ezúton tájékoztatom a lakosságot és az érintett Partnereket, hogy Borsodgeszt Község Önkormányzata a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet alapján a Településképi Arculati Kézikönyvének és az új településképi rendeletének készítését megkezdi.
A fenti dokumentumok összeállításához adat- és információgyüjtési céllal, a teljes körű nyilvánosság biztosításának érdekében az Önkormányzat

lakossági fórumot tart,

melyre Tisztelettel meghívja az érdeklődőket.
Helyszín: Borsodgeszt, Kultúrház terem (3426 Borsodgeszt, Fő út 48.)
Időpont: 2017. június 19. (hétfő) 17.00 óra
A fórum keretében tájékoztatást adunk a kézikönyvvel és a rendelettel kapcsolatosan, kérdéseket, észrevételeket, javaslatokat tehetnek szóban, illetve a fórum után 2017. június 27-ig írásban a polgármesteri hivatal címére vagy elektronikusan a borsodgeszthivatal@gmail.com címre eljuttatva.
Néhány téma, kérdéskör, amelynek kifejtéséhez a fórumon lehetőség lesz:
– tájékoztatás:
· Mi a települési arculati kézikönyv (TAK) ?
· Mi a településképi rendelet (TKR) ?
· Milyen településképi követelmények lehetnek?
- észrevétel, javaslat:
Mit tartanak jó példának a településen?
o épület, kerítés, növényzet,
o épületrészlet, például: ablak, ajtó, kémény,
o közterületi építmény, pl.: buszváró, hírdetőtábla

A kézikönyv minta megtekinthető a tak.lechnerkozpont.hu/ honlapon!

Az önkormányzat szeretettel vár minden érdeklődőt, a településért tenni akaró helyi lakost és vállalkozás, civil- és egyházi szervezet képviselőjét.

Tóth Lajos Zoltán sk.
polgármester


Tájékoztatás a segélyhívószámok használatáról
2017. május 17.

Tájékoztatás az egységes európai és a nemzeti segélyhívószámok használatáról /pdf*

Az Európai Unió területén működő 112-es segélyhívószám szinte egész Európában, így Magyarországon is ingyenesen hívható vezetékes, valamint mobil telefonról egyaránt.
Emellett továbbra is működnek a nemzeti segélyhívószámok (104, 105, 107).
Statisztikai adatok alapján elmondható, hogy a fogadott hívások közel 70%-a nem igényel intézkedést. Ezen indokoltatlan hívások túlterhelik a rendszert, és veszélybe sodorják a valóban segítségre szorulók életét. Aki valamely segélyhívó számot szándékosan, annak rendeltetéstől eltérő célból felhív, vagy vészhelyzetről, rendzavarásról valótlan bejelentést tesz, az szabálysértést követ el, ami akár százötvenezer forintig terjedő pénzbírságot, valótlan bejelentés esetén akár elzárást is vonhat maga után. Szintén szabálysértési eljárás alá vonható az a személy, akinek hamis bejelentése alapján a hatóság vagy közfeladatot ellátó szerv szükségtelenül a bejelentésben megadott helyszínre vonul, vagy egyéb intézkedést foganatosít.
A Rendőrség felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy mindig indokolt esetben, csak és kizárólag emberi életet, anyagi javakat és a környezetet veszélyeztető, valós veszélyhelyzetben hívják a segélyhívó számot, ezáltal kérve a mentők, katasztrófavédelem/tűzoltóság vagy a rendőrség beavatkozását.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság


 DINNYÉS EST BORSODGESZTEN /PLAKÁT letölthető
2017. január 05.
MEGHÍVÓ
Szeretettel meghívjuk Önt, kedves családját és barátait
2017. január 20-án pénteken délután 5 órára
Borsodgeszt könyvtárában
a Reformáció éve alkalmából tartandó ünnepi műsorra:
Borsodgeszt Község Önkormányzata Borsodgeszti Református Gyülekezet

Ünnepi műsor:
DINNYÉS JÓZSEF ÉNEKES daltulajdonos zeneszerző
Huszár Gál énekeskönyvének dalaiból énekel


 

 

© 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.