BORSODGESZT

Tóth Lajos Zoltán
polgármester 

Archívum 2016

FALUKARÁCSONY 2016 - Képgaléria
2016. december 17.

Borsodgeszt Önkormányzata a Borsod Megyei Rákóczi Ferenc Könyvtárral együttműködve 2016.december 17-én a község Kultúrházában Falukarácsonyt rendezett.

A kultúrház előtt üstökben készült az illatozó forró tea, forraltbor, az épületen belül pedig ezüstszinben pompázó karácsonyfa , adventi koszorú, a terített asztalokon ünnepi hangulatot árasztó gyertyafények, a tányérokban karácsonyi sütemények, gyümölcskenyér, mézeskalács fogadta az ünnepségre érkezőket. A Falukarácsony kezdéseként Tóth Lajos Zoltán polgármester mondott ünnepi köszöntőt, majd a miskolci Animus Csengyettyű Együttes szórakoztatta az ünneplőket. Az együttes az alkalomhoz illően több karácsonyi dallamot is játszott, majd a vendégekkel közösen karácsonyi énekeket is énekeltek. A koncert után a helyi gyerekek regöléssel zárták az ünnepi műsort, mely után felszolgálták az ünnepi vacsorát. A sült hurkát, kolbászt és a kísérő italokat jóízűen fogyasztotta el a falu közössége, majd jó hangulatú baráti beszélgetés után feltöltődve indultak haza otthonaikba a borsodgeszti családok.

FALUKARÁCSONY 2016. december 17.
2016. december 14.

TÁLLAI ANDRÁS országgyűlési képviselő köszönő levele
2016. október 10.

6.FALU-VÁROS BARÁTI TALÁLKOZÓ BORSODGESZTEN
2016. augusztus 6.
galéria 1

galéria 2

A budapesti FÉSZEK Egyesület 2016. augusztus 26-28-án - részben a borsodgeszti Önkormányzattal közösen - a 6. alkalommal rendezte meg a Falu-Város Baráti Találkozót.
Főbb programjai:

 • Borsodgeszti asszonykórusBibliai ételek sátra: Hajnal András
 • Mezítlábas kompánia szini előadása: Bolya Bors és társai
 • Zenei műsorok: Mészáros Róza, Báthori Lóránt, Gömöri Gréta, Matyi Krisztián
 • Íjászat, lovaglás
 • Abasári Kórus dalestje
 • Hagyományos ételek kóstolója
 • "Ki mit tud Borsodgesztről" - két fordulós vetélkedő 106 helytörténeti kérdéssel, 10 csapat részvételével. A kérdéseket Kmeth Jolán állította össze. A díjakat az Önkormányzat, ill. a polgármester adományozta. Minden csapat nyert, az első három:
 • 1./Nagy Károlyék csapata,
  2./ Csipet-csapat (geszti ifjak),
  3
  ./ Cseh család

A képek meg még szebben beszélnek!"


VII. FŐZŐFESZTIVÁL ÉS FALUNAP BORSODGESZTEN/KÉPEK
2016. augusztus 6.

2016. augusztus 6-án, az elmúlt évek hagyományait követve, immár hetedik alkalommal rendezte meg Borsodgeszt Község Önkormányzata a FŐZŐFESZTIVÁLT, melyet az idén a község FALUNAPJÁVAL együttünnepeltek. A nap már korán reggel meleg sugarakkal köszöntötte a falu rendezvényközpontján gyülekező szervezőket, és a főzőversenyre benevezett csapatokat, baráti társaságokat. A fesztivál résztvevőit, a versenyzőket, a rendezvényre érkező barátokat, a településre hazalátogatókat és természetesen valamennyi geszti lakost Tóth Lajos Zoltán polgármester köszöntötte az önkormányzat képviselő-testülete nevében. A vetélkedéshez valamennyi versenyzőnek sok sikert, jó hangulatot, vidám napot kívánt, majd bemutatta a fesztivál zsűrijét: Elnök: Ivánkai Péter. Tagok: Lovász Bertalan és a helyiek képviseletében: Kis-Végh Bertalanné képviselő. A 13 rutinos versenyző csapat bográcsaiban rövid időn belül rotyogtak a finomabbnál-finomabb ételek, a tárcsákon sültek, az ínyencségek, melyek illata hamar bejárta a környéket, csalogatva a helyieket is a Faluközpontba. A leves, a húsételek és a sütemények kategóriájában indulók változatos, különleges ételeket készítettek. Az eredményhirdetés előtt Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője is kilátogatott a helyszínre, elbeszélgetett a vendégekkel, megkóstolta az egyik, a mint később kiderült díjnyertes grillezett finomságot, sőt felajánlott egy díjat (bográcsot) a főzőverseny díjazottjai részére. A zsűri elé koradélután szállították az elkészített finomságokat: a teljesség igénye nélkül említünk néhány ételt: fürj leves, korhely halászlé, tárkonyos leves, vákumos zacskóban érlelt marhahús, különböző ízesítésű szószokkal folyamatosan locsolva, és kérgesre pirítva, harcsapaprikás túrós csuszával, vadpörkölt, baconba göngyölt sült pisztráng..
Miközben a zsűri az Ifjúsági Házban végezte munkáját, Borsodgeszt felett borulni kezdett. A zsűri éppen csak hogy felért a színpadra és megkezdődött az eredményhirdetés és díjátadás, a téren pedig elkezdődött a zápor. Katona Katalin átadta a zsűrizett sütemények díjait, majd a levesek és különböző húsételek díjátadása közben leszakadt az ég a falufelett. öbb versenyző már bőrigázva érkezett a színpadra, de mindezek ellenére senkinek nem szegte kedvét a rossz idő, és vidáman vették át a megérdemel nyereményeket. Majd az eredményhírdetés után menekültek a díjazottak, és a vendégek amerre csak tudtak, sokan a sátrukba kapaszkodtak, vagy jurta alá bújtak, de az eső és a szél nem volt tekintettel a szervezőkre. Közel egy órán át óriási felhőszakadás csapott le a falura, melynek hatásaként a rendezvényhelyszínen bokáig ért a víz. A polgármester esernyővel a kezében döntött gyorsan a folytatásról, és amint csendesedett az eső a vendégeket a Kultúrházba invitálta és itt vette kezdetét a FALUNAPI program. A színpadon elsőként A Harsányi KÉKNEFELEJCS HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPDALKÖR vidám dalcsokorral próbálta felejtetni az óriási zápor rossza emlékeit, majd Postás Józsi mulatós zenéjére már néhányan táncra is perdültek. A Daya Dance Tánciskola csinos lányai hamar a színpad elé csábították a közönség férfiatagjait, de a hölgyek is sok tapssal jutalmazták a tehetséges lányokat.
Óriási sikert, sok-sok tapsot kapott a bükkzsérci Summás Énekegyüttes vidám műsora, melyben Boldizsár Bertalan Gyula egyetlen férfitagként, műsorvezetőként, szólóénekesként lendületesen mozgó, dinamikusan éneklő „ szép” korban lévő hölgyekkel ismert slágerek előadásával vastaps kíséretével adták elő produkciójukat. A fergeteges műsornak köszönhetően a közönség, sőt még a polgármester is táncra perdült, aki örömében színpadon vitte táncba a tehetséges zsérci asszonyokat. A kulturális programok közben az önkormányzat üdítővel és 5 üstben főzött tartalmas babgulyással vendégelte meg a Falunap résztvevőit.
A „zsérci asszonykórus” után Báthori Lóránt és barátai, majd a Hungarocell Együttes zenélt.
A kulturális programokat követően Miskolci Tibi és a Csudijó Stúdió zenekar élőzenéjére hajnalig ropták a táncot a borsodgeszti falunapon.
Köszönet a rendezvény szervezőinek, akik több napos fáradságos munkával készítették elő a programokat, majd a váratlan felhőszakadás miatt gyors döntéssel és szervezéssel végül is egy jó hangulatú rendezvényt bonyolítottak le.
Köszönet a támogatóknak: Vatta Községi Önkormányzat, Szilvási András, Tóth Attila, Kis-Vég Bertalan.

VII. FŐZŐFESZTIVÁL ÉS FALUNAP BORSODGESZTEN
2016. július 27.

A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

 

 

© 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.