BORSODGESZT

Tóth Lajos Zoltán
polgármester 

Archívum 2018

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ

FALUKARÁCSONY BORSODGESZTEN Képek

Borsodgeszt Község Önkormányzatának szervezésében az idén is együtt ünnepelte a község lakossága a Falukarácsonyt. 2018. december 22-én délután 16 órakor megtelt a kultúrház az ünneplőkkel. Az önkormányzat dolgozóinak, a testületi tagoknak, a falu önkénteseinek és családjainak közreműködésével ünnepváró fényben csillogtak az utak, a terek, és a kultúrházban is szépen díszített karácsonyfa fogadta az ünnepségre érkezőket. A karácsonyi fényekben és díszekben pompázó épület előtt óriás üstökben készült a forralt bor, a forró tea, míg bent ünnepi műsorral szórakoztatták a vendégeket. Tóth Lajos Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényükre és Borsodgeszt nagy családjaként, egy pillanatra megpihenve, a rohanó életben elcsendesedve, kicsik-és nagyok egyaránt együtt ünnepelhetik a szeretetünnepét. Az ünnepi műsorban Jancsó Dóra művésznő fergeteges hangulatú műsorral készült az ünneplők szórakoztatására.Csodálatos hangjával, kedves, közvetlen előadásmódjával elbűvölte a gesztieket az ismert slágerek, musicalok, operettek, karácsonyi dallamok előadásával. A jó hangulatnak köszönhetően sokan együtt énekeltek a művésznővel, sőt egy karakán geszti férfi még ölbe is kapta a közönség között éneklő -és táncoló művésznőt. A nagysikerű koncert után Repka Gyula néptáncos és ózdi tanítványai dinamikus lendülettel táncolták végig műsorukat. A mutatós, hangulatos előadást sok-sok tapssal jutalmazta az ünneplő közönség. A kulturális program végén Tóth Lajos Zoltán polgármester megköszönte a fellépők műsorát, az elbűvölő dallamokat és táncokat, majd az ünnepi vacsorához, a házias sült hurkához-és kolbászhoz jó étvágyat kívánt. A közelgő ünnepekhez békés, meghitt karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet, jó egészséget kívánt valamennyi ünneplőnek és családjaiknak.
Köszönet a közös karácsonyi ünnepi pillanatokért Borsodgeszt Község Önkormányzatának, a lebonyolításban közreműködő munkatársaknak és önkénteseknek.

FALUKARÁCSONY BORSODGESZTEN

Borsodgeszt Község Önkormányzatának képviselő-testülete
2018. december 22-én 16.00 órától
FALUKARÁCSONYT
szervez Borsodgeszt lakosságának a község kultúrházában.
Ünnepi köszöntőt mond:
TÓTH LAJOS ZOLTÁN
polgármester
Ünnepi programban közreműködnek:

JANCSÓ DÓRA művésznő
REPKA GYULA néptáncos és barátai

Átadták a felújított borsodgeszti bekötőutat
2018. november 23.


Képgaléria
A Borsodgeszten élők és a Borsodgesztre érkezők nagy örömére 2018. november 23-án ünnepélyes keretek között átadták a 3-as számú főútról-Borsodgesztre vezető felújított bekötőutat, melyet a Széchenyi 2020-as forrásból finanszírozva, mintegy 278,3 millió forintból újítottak fel.
Borsodgeszt falutáblájánál megjelent vendégeket Tóth Lajos Zoltán polgármester úr köszöntötte, majd avató beszédet mondott Tállai András országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes és Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt megyei igazgatója, akik a nemzeti színű szalag átvágása után a hagyományoknak megfelelően egy hordót is átgurítottak az úton a balesetmentes szolgálat érdekében.
A Colas Út Zrt kivitelezésében elkészült 4,063 km hosszú felújított útszakasz nemcsak Borsodgeszt település megközelíthetőségét könnyíti meg, de növeli a szépfekvésű település turisztikai vonzerejét és az itt élők életminőségét is javítja. Mától biztonságosabb körülmények között autózhatnak a 3-as számú főút felől Borsodgesztre érkezők, és a Gesztről kiutazók is.Tovább éljen és virágozzon Borsodgeszt-mondta köszöntőjében Tóth Lajos Zoltán polgármes
ter, miközben felsorolta a parányi faluban ma folyamatban lévő felújításokat, megfogalmazta egy újabb vágyát is a lakosággal megegyezően, a földrajzi környezethez illeszkedően, most még egy bicikliútra vágynak, mely összekapcsolja őket a bükkel, vagy akár a Mátrával. Balesetmentes jó utat kívánunk valamennyi erre utazónak!

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT
2018. október 25

FELHÍVÁS
Borsodgeszt területén lakóhellyel rendelkező hátrányos szociális helyzetű fiatalok számára
Borsodgeszt Község Önkormányzata
az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve
kiírja 2019. évre a Bursa Hungarica
Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot
a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó,
illetve felsőoktatási képzésben részt vevő fiatalok számára.
A pályázat benyújtási határideje: 2018. NOVEMBER 6.
További információ a www.emet.gov. hu oldalon és az Önkormányzat hirdetőtábláján.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!
2018. szeptember 05.

Tisztelt Lakosság és Borsodgesztre Látogatók!

Az Önkormányzat és a Közútkezelő értesíti a lakosságot, hogy a Borsodgeszt bekötőúton 2018.szeptember 10-én
elkezdődnek az aszfaltozási munkálatok.
Ebből kifolyólag reggel 8.00-tól teljes útzár lesz.
A teljes útzár kb. 15.00óráig fog tartani.
Előreláthatólag a munkálatok 6-8 napot vesznek igénybe.
A déli busz közlekedését
a kivitelező cég fogja megoldani saját járművel.
Minden lakostól türelmet és megértést kérünk,
hisz nekünk épül, szépül az utunk.

Üdvözlettel
Borsodgeszt Önkormányzata
Közútkezelő

 
REZSICSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS
2018. augusztus 29.

Tisztelt Lakosok!
A téli rezsicsökkentésben még nem részesültek támogatása
.
A téli rezsicsökkentéssel kapcsolatosan benyújtható igénybejelentés (12.000.-Ft. természetbeni támogatás) háztartásonként 1 db. lehet.
Nem nyújthat be kérelmet az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült támogatásban.
Annál a háztartásnál, ahol vezetékes gáz (gázórával) van bekötve, igénybejelentést csak úgy adhat be, ha hivatalos okirattal igazolja, hogy korábban nem részesült támogatásban.
Az igénybejelentő nyilatkozat az önkormányzatnál is kérhető, továbbá a következő linken: http://www.borsodgeszt.hu az önkormányzat honlapján.
Az igénybejelentést 2018. október 15 napjával bezáróan lehet benyújtani Borsodgeszt Község Önkormányzatánál, a határidő elmulasztása jogvesztő.

Borsodgeszt Község Önkormányzata

Igénybejelentő nyilatkozat a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018.(VII.27.)Korm határozatban foglalt háztartások részére.
/Igénybejelentő nyilatkozat letölthető*pdf
 
"HAJDAN VOLT ÉLETEK"
2018. június 06.
"HAJDAN VOLT ÉLETEK"
2018. május 30.

BORSODGESZTI KÖNYVTÁRI ESTÉK
JELES ESEMÉNYEK ALKALMÁBÓL SOROZATBAN

JÁGER ATTILA: HAJDAN VOLT ÉLETEK

címmel VETÍTETT KÉPES ELŐADÁST TART ERDÉLYRŐL

KÖZREMŰKÖDIK:
SIMON KATALIN NÉPDALÉNEKES ÉS TANÍTVÁNYAI

HELYSZÍN: KÖNYVTÁR
IDŐPONT: 2018. JÚNIUS 2. SZOMBAT DU. 5 ÓRAKOR

NŐNAPI KÖSZÖNTŐ
2018. február 16.
EBH Ügyfélfogadás
2018. február 13.

Egyenlő Bánásmód Hatóság Ügyfélfogadás 2018. március PDF*

 
KARÁCSONYI ÜDVÖZLET
2017. november 06.
A képre kattintva az üdvözlet nagyobban is olvasható!


 

 

© 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.