BORSODGESZT

Tóth Lajos Zoltán
polgármester 

Archívum 2019

FALUKARÁCSONY BORSODGESZTEN
2019. december 21.

Borsodgeszt Község Önkormányzatának szervezésében az idén is együtt ünnepelték a gesztiek a Falukarácsonyt 2019. december 21-én délután 16 órától a kultúrházban, mely az önkormányzat dolgozóinak, a testületi tagoknak, a helyi önkénteseknek a közreműködésével karácsonyi fényekben és díszekben pompázott. Az épület előtt óriás üstökben készült a forralt bor, a forró tea, míg bent ünnepi műsorral várták a vendégeket. Tóth Lajos Zoltán polgármester ünnepi köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényükre, így a geszti családok együtt ünnepelhetnek. A teremben a csillogó-villogó fenyőfa alatt a kicsiknek játszósarkot alakítottak ki, ahol az apróságok nagy élvezettel játszottak, miközben figyelték a műsort, sokat tapsoltak, sőt többször táncra is perdültek. A polgármesteri köszöntő után vidám műsorral, ismert operettekkel, saját szerzeményekkel és karácsonyi dalokkal szórakoztatta a vendégeket az Operett-Musical Voice Társulat 2 művésze. KARSAI J. ANDRÁS és KULÁNDA ANITA.
A művészek után a geszti gyerekek boldog mosollyal, zenével, verssel és énekekkel kedveskedtek a szülőknek, vendégeknek.
Az ünneplés közben az önkéntesek felszolgálták az ünnepi vacsorát, a házias sült hurkát-és kolbászt, melyhez forralt bort és forró teát kínáltak.
A vacsora elfogyasztását követően megérkezett az ünnepi műsor várva-várt sztárvendége: JANCSÓ DÓRA, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, a gesztiek "nagy" kedvence, aki már harmadszor érkezett a településre, a gesztiek szórakoztatására.
A művésznő, mint mindig, most is fergeteges hangulatú műsorral készült az ünneplésre. Csodálatos hangjával, kedves, közvetlen előadásmódjával most is elbűvölte a gesztieket. Ismert retro slágereket, musicalokat, operetteket, karácsonyi dallamokat adott elő. A jó hangulatban a közönség között éneklő -és táncoló művésznő egy-egy vendéggel is együtt nótázott. A művésznőnek igazi kihívója volt egy geszti óvodás kislány, aki meglepetésre még egy-egy operett sláger szövegét is együtt énekelte a művésznővel.
Tóth Lajos Zoltán polgármester a rendezvény zárásaként megköszönte a fellépők műsorát, az elbűvölő dallamokat: A polgármester úr nagyon örült annak, hogy a kis falu lakosságát sikerült otthonaikból a kultúrházba csalogatni, ahol közösen egy nagyon meghitt családias környezetben együtt ünnepelhették a karácsonyt.
Külön megköszönte a sok-sok karácsonyi süteményt a készítőknek, mellyel még ünnepélyesebbé tehették az ünnepi vacsorát.
Köszönetet mondott a szervezőknek: Borsodgeszt Község Önkormányzatának, a képviselő-testületnek, az önkénteseknek és a lebonyolításban közreműködő munkatársaknak, és a támogatóknak.
A közelgő ünnepekhez békés, meghitt karácsonyi ünnepeket, és boldog új évet, jó egészséget kívánt valamennyi ünneplőnek és családjaiknak.

IDŐSEK NAPJA BORSODGESZTEN
2019. november 30.

Borsodgeszt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is köszöntötte a borsodgeszti szépkorúakat az Idősek napja alkalmából. A község kultúrházában 2019. november 30-án 14.00 órátó ünnepi műsorral- és ünnepi vacsorával várták a szépkorúakat.
Az ünnepség kezdéseként Tóth Lajos Zoltán polgármester meleg szavai mellett, két szívhez szóló verssel is köszöntötte a megjelent szépkorúakat. Külön köszöntötte a falu két legidősebb lakóját: Kun Bélánét (aki sajnos személyesen nem tudott részt venni az ünnepségen, majd a 94-ik életévéhez közeledő Torma Lajost is köszöntötte. aki felelevenített életútjából egy kis történetet, aminek köszönhetően még ma is életben van. A köszöntések után vidám műsorral szórakoztatta a vendégeket az Operett-Musical Voice Társulat 3 művésze. Szomszéd Ildikó, Karczagi János és Hoffmann Richard Magyar Nóta-Operett műsorral fergeteges hangulatot teremtett. Szomszéd Ildikó egy-egy szépkorúval is nótázott, sőt a polgármesterel együtt énekelt és táncolt is.
A vidám ünnepi műsor után ünnepi vacsorával látták vendégül a szépkorúakat: jó ízűen fogyasztották el a közös vacsorát:rántotthúst, sült csirkét, krumplipürével, házias savanyúsággal, desszertként pedig gesztenypürét kínáltak. Az önkormányzat mukatársai, és a segítő önkéntesek vacsora előtt és utánna is italokkal kínálták a vendégeket. A borsodgeszti önkormányzat jóvoltából a geszti szépkorúaknak nagyon kellemes szombat délutáni programot szerveztek az adventi programok előtt: köszönet valamennyi közreműködőnek és támogatónak.

VÁLASZTÁSI EREDMÉNY
2019. február 15.

2019. október 13. Önkormányzati választás eredménye *pdf

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT
2019. október 21

FELHÍVÁS
Borsodgeszt területén lakóhellyel rendelkező
hátrányos szociális helyzetű fiatalok számára
Borsodgeszt Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával
együttműködve kiírja
2020. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot

a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó, illetve felsőoktatási képzésben részt vevő fiatalok számára.
A pályázat benyújtási határideje: 2019. NOVEMBER 5.
További részletek»

GESZTI SZERELEM NAPOK 2019.09.22.
2019. szeptember 23.
GESZTI SZERELEM NAPOK 2019.09.21.
2019. szeptember 23.

2019. szeptember 21-22-én Borsodgeszten kellemes őszi napfényes időben, minden korosztály igényét, érdeklődését kielégítő kulturális és szabadidős programokkal, nemes célok megvalósítása érdekében rendezte meg a „ GESZTI SZERELEM NAPOK” 2 napos rendezvénysorozatát a falu központjában Borsodgeszt Község Önkormányzatának képviselő-testülete, immár saját sátor, saját sörpad, saját székek használatával, kényelmes, kulturált körülmények között.
Az önkormányzata a Leader Tudomka Falvak fejlesztése ”Geszti szerelem napok” rendezvény szervezése című pályázat megnyerésével 6.9620137.-Ft támogatást kapott: 2 db 12x8m-es sátor, 50 sörpad garnitúra, 100 db műanyag szék beszerzésére és a GESZTI SZERELEM bor népszerűsítéséhez 2 napos rendezvény megszervezésére. Az első nap a borról, főzésről, szórakozásról szólt, melyhez ideális időjárást kaptak a szervezők ajándékba. Szűcs Béla műsorvezető köszöntötte a megjelenteket,ismertette a programokat, bemutatta a közreműködőket, majd Tóth Lajos Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket, a község lakosait, majd hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. A szabadidő parkban megkezdték a főzést a főzőverseny résztvevői, az óriás csúszdát birtokba vették a kicsik, a sétáló emberek pedig kedvükre vásároltak a sörsátorban, vagy éppen a kézműves sajtokat, helyi és környékbeli borászatok borait kóstolgatták. Az Ifjusági Ház előtti területen üstökbe rotyogott a babgulyás, melyet az önkormányzat főzött a falu lakosai, a meghívott vendégek részére (350 fő).
A színpadon Tóth Lajos helyi borász, nagy élvezettel merült el a „Geszti Szerelem” bor történetének felelevenítésében, mely igazán felkeltette a bor iránti érdeklődést. Ennek csillapítására a nézők között folyamatosan kínáltál a fehér, vörös és rose borokat.
A ebéd előtt a Bükkaranyosi Nyugdíjas Énekkar mutatkozott be, majd a finom ebéd közben Kiss Csaba és barátai zenekara adott koncertet.
Délben a borokat és az ételeket is zsűriték. A borverseny zsűrizte: Tusza Bertalan főborász( zsűri elnöke), segítője: Kupai Tamás volt.
Borverseny eremények:

1. Tóth Lajos (Tállai András különdíját is megkapta)
2. Cseh Tibor, és Kiss péter
3. Ádám Árpád
Főzőverseny: Zsűri elnöke: Dobos Boldizsár

1. Kertalja Csapat(különdíj: Tállai András bogrács, tartóval
2. Vattai Barátok Köre
3. Fő út csapat

Eredményhirdetés után látványos DAYA SHOW-t láthattak a színpadon. Balázs Daniella táncolt és énekelt, még a kigyerekeket is bevonta a produkcióba.
Jenei Gábor színművész és Páncél Klaudia előadóművész ismert operett műsorral szórakoztatta a vendégeket. A rock koncert előtt tombolasorsolásra került sor, melyen Simon_Vég Anett lelkiismeretes szervező, majd értékesítő munkájának köszönhetően sok-sok értékes nyereményt sorsoltak ki. A tombola bevételből az önkormányzat a községben a gyermekek részére egy játszótér felépítését szeretné elkezdeni, melyhez majd további támogatásokat keresnek. Sky Fanatic élő koncertjére már többen táncra perdültek a színpad előtti területen. Bindult az igazi buli hangulat. Kicsi pihenésként a Főnix Tűzzsonglőr Csoport bámulatos mutatványaikkal kápráztatták el a közönséget, melyet a még látványosabb tűzijáték csak fokozott. A szombati rendezvény végül is Pálinkás Zsolt zenéjére hangulatos utcabállal zárult hajnal 1 órakor.

Kicsit fáradtan ébredezett a falunépe vasárnap reggel, de Nemcsák Károly és Tolcsvai Béla „Szép Szerelmem, Magyarország" című versek és dalok hallatán, hamar felvidult a lakosság. A két művész elbűvölte a nézőket a gyerekkorból, az iskola padból felelevenedő versek, dalok csodálatos előadásával.A gyerekek vasárnap is csúszdázhattak, vagy kutathattak a cukorágyú lövedékei után. Délben igazi magyaros, házias töltöttkáposztával vendégelték meg a lakosságot. Tóth Lajos borász a mai napon az "Elfeledett orvosság" címen, a bor gyógyításban betöltött szerepét elevenítette fel.Ebéd után a Borsod Brass zenekar adott koncertet, majd a számadó zenekar szórakoztatta a vendégeket a sátorban. A két napos rendezvény zárásaként a Zsérci Summások vegyes kórusa ismert operettek előadásával feltette a koronát a 2 napos rendezvényre. A gesztiek által ismert csapat operettek előadásával új oldalukról mutatkoztak be, melyet vastapssal jutalmazott a közönség. A rendezvény zárásaként Tóth Lajos Zoltán polgármester a képviselő-testület nevében megköszönte a közreműködők, a támogatók, a szervezők munkáját, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez:

Főszervező:Sinnyei Mariann
Hangosítás: Szentesi János

GESZTI SZERELEM NAPOK
2019. szeptember 18.

A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!
SZOMBATON
17 órától TOMBOLASORSOLÁS
TŰZIJÁTÉK UTÁN ÉLŐZENÉS UTCABÁL HAJNAL 1-IG!

X. Borsodgeszti Falunap 2019. augusztus 17
2019. augusztus 17.

Az elmúlt évek hagyományait követve Borsodgeszt Község Önkormányzata az idén is megrendezte a Falunapot, immár 10-ik alkalommal.
A kellemes nyári időben a falunapi program a kicsik szórakoztatásával kezdődött, akik önfeledten játszottak az óriási ugrálóvárakon, csúszdákon, de Pepe és Virág bohóc arcfestését, lufihajtogatását is kipróbálhatták. A színpadon elsőként a Csodamalom Bábszínház Ludas Matyi című előadását láthatták a gyerekeket, majd a POM-POM Familia /Mariann és Aurél/ vidám zenével, tánccal szórakoztatták a kicsiket. A gyerekműsor után jött az igazi meglepetés. Ami még soha nem volt Borsodgeszten:vagyis a szervezők, a képviselő-testület igazi meglepetéssel készültek, ugyanis habpartyt rendeztek, ami még soha nem volt Borsodgeszten. A kicsik nagyon-nagy örömmel fogadták a sok-sok habot,amibe óriás kacajjal, vidáman fürödtek a gyerekek, a szülők pedig nagy boldogsággal nézték gyermekeik, unokáik vidám játékát. A játék mellett a szervezők fáradhatatlanul dolgoztak a további programok szervezésén, így készült az üstökben a gulyásleves, mellyel ebédre megvendégelték a lakosságot.A színpadon Tóth Lajos Zoltán polgármester úr köszöntő szavai után megkezdődött a felnőttek programja.Elsőként a Kisgyőri Tarsoly Citeraegyüttes műsorát hallgathatták a vendégek. A falunapi műsorban a zene után Jancsó Dóra és Varga Andrea retro slágerekkel szórakoztatták a vendégeket. A csodálatos hangú művésznők, bámulatos előadásukkal nagy sikert arattak. Jancsó művésznő már nem először bűvölte el a gesztieket csodálatos hangjával, hiszen a falukarácsonyi műsorban is nagyon nagy sikerrel lépett fel Geszten.A rendezvényt Tállai András: a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével, és köszöntötte a Borsodgeszti falunap vendégeit. A köszöntő után a Kisgyőri Népdalkör énekelt, majd a szintén kisgyőri Kökörcsin Néptáncegyüttes, üveges- majd huszártáncot, csárdást adott elő.
A kisgyőriek nagyon színvonalas műrora után a színpadra lépett, majd a közönség között énekelt a rendezvény sztárvendége: Bunyós Pityu, aki fergeteges mulatozást rendezett, melyben nótáztak, táncoltak vele a gesztiek, de a polgármesterrel is többször duettet énekelt. A kulturális programokat a Matyó Néptáncegyüttes előadása zárta.
A X Falunapi program a CSUDIJÓ STÚDIÓ zenekarának élőzenéjére utcabállal zárult.
Tóth Lajos Zoltán polgármester a rendezvény során megköszönte a fellépők műsorát, az elbűvölő dallamokat Borsodgeszt Község Önkormányzatának, a képviselő-testületnek, az önkénteseknek a lebonyolításban közreműködő munkatársaknak a munkáját és támogatók felajánlását.

FALUNAP
2019. augusztus 08.

A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!
KMETH JOLÁN KUTATÓ PÁLYADÍJAT NYERT
2019. május 24.

A Magyar Néprajzi Társaság VII.TRADICIÓ Néprajzi Gyűjtőpályázatán KMETH JOLÁN kutató pályadíjat nyert borsodgeszti asszonysorsok témában.
Az ünnepélyes díjátadó 2019. május 11-én zajlott le Budapesten a Társaság néprajzi konferenciáján, melyre a település polgármestere, Tóth Lajos Zoltán is hivatalos volt. Az ünnepségen készült képekből teszünk közzé néhányat.
I. rész https://youtu.be/bKTw4VwQc3Y
II. rész https://youtu.be/8fNnj_sHH1w

Fotó: Fónyad Csaba
Videó:Bolya István és Kenéz György

RÁKÓCZI EMLÉKEST! KÉPEK
2019. május 05.

MEGHÍVÓ!
2019. április 30.

KÖSZÖNTŐ
2019. február 25.

A képre kattintva a köszöntő nagyobban is olvasható!

VÁLASZTÁSI HATÁROZAT
2019. február 15.

VÁLASZTÁSI HATÁROZATOK 2019
BA-305-5/2019
BORSODGESZT település képviselő - testülete tagjai számának megállapítása. További részletek*pdf

Esélyegyenlőségi program Borsodgeszt
2019. január 24.

Esélyegyenlőségi program Borsodgeszt Letölthető*pdf


 

 

© 2003-2024 Minden jog fenntartva! Me-NET Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.